5 vajec
100 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
200 g cukr krytal
4 lžíce vody nebo pomerančové šťávy
1 ČL prášku do pečiva
Krém:
250 ml mléka
250 g másla
pistáciová pasta
mletý cukr podle chuti
potahovací hmota fondant
rozpuštěná čokoláda na polévání krajů dortíků
hrst nahrubo sekaných pistácií
trochu rumu na pokapání korpusu
Ušleháme bílky s polovinou cukru, přidáme do nich 4 lžíce vody nebo pomeranč. šťávy, druhou polovinu cukru přidáme do žloutků, které rovněž vyšleháme. Bílky opatrně smícháme se žloutky, přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, vylijeme na plech a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 175 C cca 40 minut. Po upečení dáme vychladnout na mřížku.Krém:
Pudink připravíme klasickým způsobem, uvaříme pudink ve mléce. Necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukrem a po lžících přidáváme vychladlý pudink. Nakonec přišleháme cca 35 g pistáciové pasty (je k zakoupení v cukrářských potřebách). Dosladíme během šlehání.Z vychladlého korpusu vykrajovátkem vykrájíme kolečka, která pokapeme mírně rumem a potřeme pistáciovým krémem. Krémem kolečka potřeme i povrchu a dáme vychladit. Vyválíme si fondant na sílu cca 3 mm, vykrájíme z plátu větší kolečka, kterými potáhneme minidortíky. Rozpuštěnou hořkou čokoládou pak dozdobíme kraje dortíků a středy zasypeme nasekanými pistáciemi.
Z korpusu, který nám zbude po vykrájení koleček, můžeme udělat "pistáciové pralinky". Zpracujeme odřezky s pistáciovým krémem do kuliček, které potáhneme fondantem a dozdobíme čokoládou a pistáciemi. Dáme vychladit. Je to dobrá a lahodná změna namísto cupcake. Minidortíčky jsou sice pracnější, ale ještě nezklamaly.
Autor: Maja Motti (Maja Motti) | |
Datum vložení: 12.06.2016 20:59 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz