Na cca 8 vaflí:
50 g (2 plátky) Šmakouna (použila jsem meruňkového)
100 g mouky (použila jsem špaldovou bílou, typ 630 z Lidlu)
150 ml oleje (používám řepkový)
200 ml mléka
1 vejce
1 lžička pečícího prášku
Šmakouna nalámejte na menší kostky, přidejte k němu jedno vejce a přibližně třetinu z odměřeného mléka. Pak prožeňte mixérem, dokud nevytvoříte hladkou kaši. K ní pak přidejte zbylé ingredience, znovu promixujte a vaflové těsto je na světě.Při pečení vaflí buďte opatrní, jde o lepivější těsto, takže vaflovač neotevírejte do doby, než si budete jistí, že je vafle pořádně propečená.Servírovala jsem se zakysanou smetanou a přelivem z jahod.
Tento a všechny další mé recepty najdete na blogu: http://www.mamavkuchyni.cz
Autor: Mama v kuchyni (Barbora Charvátová) | |
Datum vložení: 21.06.2016 14:29 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz