Těsto:
500 ml podmáslí
75 ml oleje
2 vejce
230 g cukru krupice
350 g polohrubé mouky
1 rovná lžíce sody
3 lžíce kakaa
Krém:
1 mascarpone
1 šlehačka 40% (nebo 33% se ztužovačem)
1 lžíce cukru moučka (i více, podle chuti)
1 lžičku vanilkového cukru s pravou vanilkou od Kotanyi
Dále:
višňový džem (nebo čerstvé ovoce)
30 g nastrouhané tmavé čokolády
Veškeré suroviny na těsto prošleháme v míse. Těsto je hodně řídké. Vlijeme ho buď do klasického polovičního pekáčku nebo kulaté dortové formy o průměru 24 cm. Formu vyložíme pečicím papírem.
Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi 45 minut. Vyzkoušíme špejlí. Vychladlé prořízneme a manipulujeme opatrně! Korpus je velmi křehký.Krém:
Šlehačku vyšleháme s cukry to tuha. Pak už jen lehce zašleháme mascarpone. Opatrně, aby se nesrazilo!Korpus potřeme višňovým džemem, (podle chuti lze nahradit i jiným nebo čerstvým ovocem) krémem a posypeme strouhanou čokoládou. Dáme uležet na pár hodin do lednice.
Lze upéct v kulaté formě jako dort. Stačí na formu 24 cm, dvakrát prokrojíme. Na dort doporučuji krém udělat z dvojité dávky na fotografii je krém ze základní dávky.
Autor: Tessi | |
Datum vložení: 26.06.2016 14:33 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz