500 g hladké mouky
100 g majolky
3 vejce
4 lžíce cukru
1/2 kostky droždí (cca 20 g)
2 dcl mléka
Náplň:
1/2 l mléka
3 lžíce cukru
1 vanilkový pudink
250 g měkkého tvarohu (raději kostka)
Drobenka:
máslo
polohrubá mouka
cukr
ovesné vločky
ovoce
Z vlažného mléka, droždí a trošky cukru uděláme kvásek, pak vypracujeme se zbývajícími surovinami na těsto a necháme vykynout.Připravíme drobenku a ovoce. Použila jsem čerstvou rebarboru a mražený bílý rybíz, který už překážel v mrazáku. Oloupanou nadrobno pokrájenou rebarboru a povolený rybíz jsem posypala asi třemi lžícemi cukru a nechala minimálně deset minut stát. Sladkou šťávu, kterou ovoce pustilo, jsem použila do uvařeného pudinku (o to jsem na pudink dala méně mléka a nesladila).Pokud ovoce předem neproslazujete, uvaříme pudink z půl litru mléka a trošky cukru, do vlažného metličkou zašleháme v obou případech tvaroh.Vykynuté těsto mokrýma rukama vymačkáme na velký olejem ve spreji postříkaný plech, na těsto natřeme tvarohový pudink, navrstvíme ovoce a posypeme drobenkou.Pečeme v troubě, předehřáté na zhruba 170 st. asi půl hodiny - náplň zůstane měkká, ale okraje koláče již lehce hnědnou.
Autor: hosta | |
Datum vložení: 28.06.2016 19:38 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz