Hrníčková metoda:
1/2 hrnku cukru krupice
2 vanilkové cukry
4 žloutky
1/2 hrnku slunečnicového oleje
1 hrnek polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1/3 hrnku vlažného plnotučného mléka
vypeckované třešně
rozpůlené jahody
4 bílky na tuhý sníh
máslo
mouka na vymazání formy
Do mísy rozklepneme vejce - žloutky do mísy, bílky mimo. Přidáme cukry a třeme do alelúja... Pomalu přikapáváme olej, cukr už nesmí drhnout! Pak přisypáváme mouku s kypřícím práškem a dle potřeby přiléváme mléko a přisypeme mouku.Ušleháme fakt tuhý sníh z bílků. Vykydneme do těsta a pomalinku prohazujeme - NEMÍCHÁME! Vymázneme si formu máslem a vysypeme moukou. Když je vše dokonale připraveno, vlijeme půlku těsta do formy. Nahážeme třešně a zalijeme druhou půlkou. Na vrch naklademe rozpůlené jahody.Dáme do vyhřáté trouby na 150°C a pečeme hodinu. Pak na zbytek pečení zvýšíme teplotu na 190-200°C a dopékáme. Kontrolujeme až v této fázi špejlí, jinak nám bublanina klesne. Po upečení vyjmeme z formy a pocukrujeme.
Autor: Marps (Marek Pszczolka) | |
Datum vložení: 10.07.2016 22:25 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz