Těsto:
800 g bílého jogurtu (2x 400g, já použila selský jogurt, následně jeden kelímek používala jako měrku)
1 kelímek cukr krupice
2 kelímky polohrubé mouky
1 kelímek oleje (nebo rozpuštěného másla)
2 vejce
1 kypřící prášek
1 kg ryngle červené ( i jiné ovoce)
Drobenka:
140 g polohrubé mouky
100 g tuku (máslo nebo Hera)
100 g cukru krupice
Předehřejeme si troubu na cca 180°C.Smícháme jogurt, mouku, cukr, tuk, kypřicí prášek a vejce. Těsto nalijeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Na něj naskládáme ovoce, já rynglemi nešetřila. Nakonec důkladně zasypeme drobenkou.Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 40 minut, dokud drobenka nezezlátne.
Ryngle jsem si předem vypeckovala.
Autor: Ala_Mal (Alena Vlčková) | |
Datum vložení: 17.07.2016 22:32 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz