750 ml červeného vína
1 ks celé skořice
4 žloutky
150 g cukru
300 ml smetany na šlehání
250 ml plnotučného mléka
Víno se skořicí dáme vařit a necháme ho zredukovat až na 125 ml. Necháme vystydnout a pak ho dáme vychladit do lednice.Smetanu s mlékem dáme zahřát.Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny.Horkou směs smetany a mléka přiléváme slabým pramínkem za stálého šlehání do žloutkové pěny.Směs přelejeme opět do kastrolu a za stálého míchání necháme lehce zhoustnout. Směs nesmí vařit a neměla by přesáhnout teplotu 80°C. Směs necháme vystydnout a pak ji dáme vychladit do lednice.Studené víno smícháme s vychlazenou žloutkovou směsí.Výslednou směs nalijeme do zmrzlinovače, dále postupujeme podle návodu od výrobce.
Hotovou zmrzlinu dáme ztuhnout do mrazáku.
Autor: Miquel | |
Datum vložení: 22.07.2016 14:33 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz