Těsto:
70 dkg polohrubé mouky
1 vejce
1 Hera
1 lžička jedlé sody
2 lžíce citrónové š´távy
4 lžíce mléka
Náplň:
2 hrsti strouhaného perníku
2 lžíce povidel
2 hrsti strouhané cukety
cukr na posypání cukety zhruba 2 lžíce na jeden zapékací talíř
skořice
rebarbora
Suroviny na těsto smícháme dohromady - vznikne těsto, kterým vyložíme koláčovou formu, nebo pečící talíř.
Těsto vytvarujeme k okraji a kousek si necháme na závěrečné ,, okrajové kolečko".Na těsto namažeme povidla - slabou vrstvu - poté povidla posypeme strouhaným perníkem - perník slouží jako odsávací vrstva pod cuketuNa perník nastrouháme na hrubo cuketu, kterou posypeme krystalovým cukrem a skořicí.Rebarboru oloupeme a škrabkou nakrájíme na tenké plátky, které pak skládáme na povrch koláče. Komu se nechce skládat, může rebarboru nakrájet na kostky a poházet ji na povrchu koláče.Zbytkem těsta zpevníme okraj koláče - přimáčkneme vidličkou - udělá to ozdobný efekt.
A můžeme péct - 180 stupńů - 40 - 45 minutKomu se bude zdát rebarbora na povrchu kyselá, může ve finále koláč posypat moučkovým cukrem.
....z této dávky mi vyšlo na dva zapékací talíře...
Autor: hanahcotton (Hanka Svatušková) | |
Datum vložení: 26.07.2016 13:50 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz