TopRecepty.cz

Bavorský krém


Bavorský krém

Suroviny

1 vanilkový lusk
125 g cukru krupice
4 žloutky
1/4 l mléka
1 sáček čiré želatiny v prášku
250 ml smetany ke šlehání
150 g borůvek
moučkový cukr na doslazení borůvek

Postup

Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vydlabeme dřeň.Cukr utřeme se žloutky do pěny.Vanilkovou dřeň rozmícháme v mléce a dáme zahřát. Těsně pod bod varu.Žloutkovou hmotu vmícháme metlou na sníh do mléka. Když se začne hmota zvedat. sundáme ze sporáku.Želatinu rozpustíme v troše vlažné vody (pokud máte jinou želatinu, postupujte podle návodu).Přidáme do žloutkové hmoty. Za občasného míchání necháme hmotu vychladnout.Ušleháme tuhou šlehačku a vmícháme jí do vychladlé hmoty.6 malých formiček, nebo 1 velkou vypláchneme studenou vodou a naplníme krémem. Dáme vychladnout.
Po ztuhnutí vyklopíme.Větší část borůvek rozmixujeme a podle chuti dosladíme.Bábovičku, nebo řez z velké dáme na talíř, přelijeme rozmixovanými borůvkami a dozdobíme celými borůvkami a mátou.

autor Autor: Dooga
Datum vložení Datum vložení: 26.07.2016 20:25

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz