150 g kompotových hrušek
4 vejce
1 vanilkový cukr
100 ml bílého jogurtu(nebo mléko)
200 g moučkového cukru
150 g oleje
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
olej
hrubá mouka na vymazání formy
Žloutky si vyšleháme spolu s vanilkovým a půlkou moučkového cukru do pěny, pak přidáme střídavě jogurt (mléko)a olej. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, hrušky necháme okapat a nakrájíme na kousky.
K vyšlehaným žloutkům přidáme mouku s práškem do pečiva, zbylý cukr a do těsta zamícháme hrušky. 2/3 těsta nalijeme do připravené (vymazané,vysypané)formy a do zbytku 1/3 vmícháme kakao a přidáme navrch formy. Pečeme na 150°C, tak 50 minut, necháme vychladnout a pak vyklopíme.
Tuhle bábovku lze v podstatě dělat s různým ovocem-broskve,meruňky, rybíz, jablka ap..., ovšem nám chutná nejvíc ta hrušková, proto jí sem dávám a je krásně vlhká!
Recept mám před léty z jakéhosi časopisu, ale název už nevím, jen jsem si ho opsala.
Autor: Bibinka (Janinka) | |
Datum vložení: 14.05.2009 13:46 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz