TopRecepty.cz

Kynutý koláč od tetičky


Kynutý koláč od tetičky

Suroviny

1/2 kg hladké mouky
80 g cukru - písek nebo krystal
125 g tuku na pečení
1 vejce
1/4 l mléka
25 - 30 g droždí
špetka soli
ovoce (rybíz)
vanilkový cukr
Žmolenka:
hrubá mouka
cukr písek nebo krystal
tuk na pečení
mletá skořice

Postup

Připravíme kvásek z mouky, droždí, lžíce cukru a trošky vlahého mléka. Ideální teplota pro přípravu kynutého těsta je okolo 20°C. Všechny přísady vyjmeme včas z lednice, aby získaly pokojovou teplotu.Do mísy dáme mouku, špetku soli, cukr, vejce a připravený kvásek. V mléce rozpustíme tuk na pečení a postupně přiléváme a zaděláváme těsto. Dobře prohnětené těsto necháme pod utěrkou nakynout.Na vytřený plech tukem rozprostřeme rukama těsto a posypeme ovocem (rybíz). Posypeme připravenou skořicovou žmolenkou a 1 sáčkem vanilkového cukru (nedávám ho do žmolenky). Těsto již nepotíráme žádným vajíčkem.Pečeme asi 15 - 20 minut na 150°C v el. troubě.

Poznámka

Těsto není vysoké. Je slabé. Strejda to tak miloval a my také.

autor Autor: vevit
Datum vložení Datum vložení: 08.08.2016 21:36

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz