Těsto:
500 g hladké mouky
2 lžíce moučkového cukru
2 vejce
1 kostka droždí (42g)
100 g Majolky
4 lžíce oleje
6 lžic rumu
250 ml mléka
1/2 lžičky soli
Krém:
200 g Mascarpone
250 ml smetany ke šlehání (33%)
moučkový cukr
Na dokončení:
švestková povidla
borůvky
máta
Do domácí pekárny dáme tekuté suroviny, rozdrobíme droždí a přidáme sypké suroviny. Zapneme na program těsto.Po vykynutí je těsto velmi řídké. Řádně si vysypeme vál hladkou moukou, vylijeme těsto, posypeme si ho hladkou moukou a vyválíme placku cca, půl centimetru silnou.Vykrájíme kolečka a pečeme na sucho na litinovém tálu.Smícháme Mascarpone, šlehačku a cukr. Vyšleháme do hladkého krému.Vychladlé vdolečky potřeme povidly, přidáme Mascarpone a dozdobíme borůvkami a mátou.
Autor: Dooga | |
Datum vložení: 22.08.2016 20:49 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz