6-7 vyzrálých meruněk
Těstíčko:
60 g hladké mouky
1 vejce
5 lžic mléka + podle potřeby
1 lžíce oleje
vanilkový cukr
špetka skořice
Krém:
30 g čokolády na vaření
200 ml mléka
lžíce cukru nebo podle chuti
10 g čokoládového pudinkového prášku
lžíce rumu nebo brandy
olej na smažení
Mouku, vejce a zbytek přísad smícháme a vytvoříme hladké těstíčko. Meruňky vypeckujeme a rozpůlíme. Meruňky namáčíme do těstíčka a smažíme z obou stran. Hotové dáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.Na krém rozpustíme čokoládu a cukr v teplém mléce. Po té přidáme pudink rozmíchaný ve dvou lžících mléka. Necháme přejít varem. Do zchladlého krému přimícháme rum.Smažené meruňky polijeme krémem, nebo je do krému namáčíme. Krém po vychladnutí lehce ztuhne, ale zůstane vláčný. Lze použít teplý i studený.
Zdroj: Víkendové vaření - upraveno
Autor: mika59 | |
Datum vložení: 23.08.2016 15:22 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz