250 g jemně nastrouhané mrkve
200 g olivového oleje
350 g špaldové mouky hrubé
50 g medu
1 prášek do pečiva
meruňková marmeláda
Z mrkve, oleje, mouky, medu a prášku do pečiva zpracujeme na vále těsto.Těsto vyválíme na tloušťku 5-7 mm, vykrajujeme kolečka (nejlépe skleničkou), která pokladáme na vymazaný plech a pečeme do zlatova v silně vyhřáté troubě cca 10 min.Ještě teplé mažeme džemem a vždy 2 spojíme.
Sušenky je dobré nechat pár hodin odležet, džem se nasákne do sušenek. Zkošsela jsem více druhů džemu, ale meruňkový byl nejlepsí.
Zdroj: Kucharka pro krevní skupiny
Autor: ajulka (adriana) | |
Datum vložení: 18.05.2009 19:38 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz