Těsto:
2 lžíce octa
špetka soli
300 g hladké mouka
250 g másla
3 vaječné žloutky
3 lžíce vody
Náplň:
7 vaječných bílků
420 g cukru krupice
Zváženou mouku nasypeme do velké mísy, přidáme na kostky nakrájené máslo, 2 lžíce octa, 3 lžíce vody, 3 žloutky a špetku soli.Důkladně těsto vypracujeme v hladkou hmotu a odložíme na cca 30 minut do lednice. Mezitím si připravíme náplň do kremrolí. Na plotnu si připravíme hrnec s vodou a dáme ji vařit. V tu chvíli si v druhém hrnci začneme šlehat bílky. Hrnec s bílky přesuneme nad hrnec s vodou a šleháme nad párou, postupně přidáváme cukr, dokud hmota není hladká a cukr rozpuštěn, necháme vychladnout.Těsto rozválíme a krájíme na 2 cm proužky, které motáme na trubičky. Pečeme při 190 C dozlatova. Trubičky není třeba mazat, v těstě máme máslo. Po upečení trubičky opatrně vytáhneme, korpusy necháme vychladit a plníme pomocí cukrářského sáčku připravenou náplní. Teď už zbývá jen pocukrovat a popřát dobrou chuť.
Více informací a fotografií najdete na webu http://www.dobrotyodlucie.cz/kremrole/ kde si můžete prohlédnout i další dezerty, než je přidám na toprecepty.
Autor: luciebizova (lucie bízová) | |
Datum vložení: 03.09.2016 22:41 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz