100 g másla
200 g přírodního cukru
3 vejce
200 g polohrubé mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
2 lžičky Vita kávy
2 lžíce vody
kůra z poloviny citronu
džem na promazání (nemusí být)
Hera (na vymazání formy)
hrubá mouka (na vysypání formy)
Kávová poleva:
1 bílek
150 g moučkového cukru
1 lžíce Vita kávy
Změklé máslo utřeme s přír. cukrem, žloutky a Vita kávou. Za stálého míchání přidáváme vodu střídavě s moukou promíchanou s práškem do pečiva, nastrouhanou citr. kůrou a nakonec vmícháme pevný sníh z bílků.
Vlijeme do připravené formy na srnčí hřbet a pečeme v předehřáté troubě. Pekla jsem na 175°C asi 30-35min. Zkoušela jsem špejlí.
Upečené vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Vychladlý chlebíček prokrojíme na poloviny a pomažeme džemem (je lepší ostřejší-rybízový,..). Vrchní polovinu přiklopíme zpět, chlebíček polijeme polevou a stejnoměrně rozetřeme nožem, který namáčíme ve vodě. Můžeme zdobit ořechy, čokoládou nebo nechat jen tak.
POLEVA: moučkový cukr s Vita kávou prosijeme do misky, přidáme bílek a utřeme do husté pěny.
Recept mám z mé oblíbené knihy-Příjemné chvíle s kávou. Měla jsem menší vajíčka, tudíž jsem ušlehané těsto měla hustší a tak jsem "doředila" pár lžícemi rumu ;-)(lze použít i vodu).
Autor: mirca75 | |
Datum vložení: 19.05.2009 10:32 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz