TopRecepty.cz

Veselá bábovka


Veselá bábovka

Suroviny

4 skleničky polohrubé mouky
3 celá vejce
2 skleničky cukru krystal
1 sklenička oleje
1,5 skleničky vlažné vody
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
rum dle chuti, nálady, věku, odvahy, zkušenosti atd. :-)

olej na vymazání formy
hr. mouku nebo strouhanku na vysypání formy

sklenička +- 250 ml, záleží jak chcete mít bábovku velkou, důležité je, dávkovat po celou dobu přípravy těsta stejně velkou nádobou

Postup

V míse smícháme nejprve všechny suché přísady: mouku, cukry, prášek do pečiva a pak vmícháme vejce, olej a vodu. Pokud by bylo těsto příliš husté, s opatrností přilijeme vodu. Až je těsto hlaďoučké, nastává čas rumu (tuzemáku). Na dvakrát až třikrát přimícháme a průběžně chutnáme. Rum bábovce dodá finální chuť, nádhernou žlutou barvu, vůni a vláčnost.Do vymazané a vysypané bábovkové formy vlijeme těsto a podle trouby pečeme. Já např. na 170°C 3/4 až 1 hodinu. Bábovku kontrolujeme špejlí a hlídáme aby se nevysušila, tahle to nemá ráda.Bábovku po upečení vyklopíme horkou nebo i studenou. Krájíme jí ale lehce vychladlou. Mramorová, či zebrová verze je také dobrá.

autor Autor: Jajucha
Datum vložení Datum vložení: 07.09.2016 16:04

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz