Těsto:
160 g vody
70 g měkkého sádla
80 g cukru
1 špetka soli
400 g hladké mouky
15 g droždí
Náplň:
250 g tvarohu
1 vejce
1 lžíce vanilkového pudinku bez vaření (Créme Olé)
2 lžíce cukru
Dále:
300 ml hruškových povidel
Posýpka:
150-160 g polohrubé mouky
80 g moučkového cukru (nebo krupicového)
80 g másla
Ve vlažné vodě dobře rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin (sádlo změklé) a uhněteme příjemně tvárné těsto, které v míse překryjeme utěrkou a necháme na teplém místě přibližně hodinu kynout.Mezitím připravíme náplň a posýpku.
Do mísy dáme tvaroh, vejce, cukr, pudink a prošleháme. Pudink náplň zahustí.
Posýpku připravíme tak, že v míse promneme do drobivé konzistence mouku, cukr a na menší kousky nakrájené máslo.Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme na velikost klasického plechu, na který dáme papír na pečení nebo teflonovou fólii. Rozválené těsto na tento plech uložíme.Těsto potřeme tvarohovou náplní, na ni lehce rozetřeme hrušková povidla, posypeme posýpkou a necháme tak asi 30 minut kynout.Po vykynutí vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme cca 25-35 minut.
Zdroj: Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/hruscak-s-tvarohem/
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) | |
Datum vložení: 10.09.2016 09:42 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz