balíček dětských piškotů
3-4 křehká jablka
celkem 400 ml jablečného moštu (150 ml + 250 ml)
2 vaničky plnotučného tvarohu (celkem 500 g)
200 g bílého jogurtu řeckého typu
200 ml smetany ke šlehání (nejlépe rostlinné)
1 Galaretka "Jablko-máta"
cukr podle chuti
několik lístků čerstvé máty
Vhodnou formu (já jsem použila rozevírací dortovou) vysteleme potravinovou folií nebo pečícím papírem. Nasypeme vrstvu piškotů tak, aby zakryly dno.Jablka oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Odměříme 150 ml jablečného moštu a jablka v něm chvíli povaříme. Stačí 2-3 minuty, jen aby změkla, ale nerozvařila se.
Povařená jablíčka i s "nálevem" rovnoměrně rozprostřeme na piškoty.Zbývajících 250 ml moštu přivedeme k varu a v horkém rozpustíme Galaretku. Nevaříme! Necháme vychladnout.Ušleháme šlehačku, přidáme tvaroh a jogurt a ještě chvíli společně šleháme. Poté pomalým pramínkem přilijeme chladnou Galaretku, přihodíme pár nadrobno nakrájených mátových lístků a vše opatrně, ale důkladně promícháme. Podle chuti můžeme dosladit (já jsem použila už jen jednu PL cukru, Galaretka je dost sladká).Tvarohovou směs nalijeme do formy na piškoty a jablka, formou párkrát klepneme o stůl, abychom vytěsnili případné vzduchové bubliny a náplň se dostala mezi piškoty.
Dortík dáme do lednice nejméně na 2 hodiny ztuhnout, ještě lépe je nechat ho přes noc.Po důkladném zatuhnutí uvolníme dort z formy a podáváme ho vychlazený, dozdobený mátou, plátky jablíček, šlehačkou....
Autor: Danca | |
Datum vložení: 11.09.2016 18:42 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz