listové těsto
cukr krystal
Krém:
1 dávka krému crema pasticcera - viz poznámka
1 smetana ke šlehání
maliny (nebo jiné ovoce) jako bonus
Listové těsto rozdělíme na tři stejné části a rozválíme na obdélníky. Nezapomeneme propíchat vidličkou, jinak se v troubě vytvoří velký polštářVrchní placku můžeme posypat cukrem, který hezky zkaramelizuje. Každou placku zvlášť upečeme na plechu vyloženém papírem nebo fólií na pečení v troubě vyhřáté na 220-240°C.Zchladlý krém crema pasticcera lehce smícháme s ušlehanou šlehačkou, polovinou potřeme jednu placku, položíme druhou, natřeme zbývajícím krémem, položíme třetí placku, necháme 4-6 hodin rozležet v chladnu a pak nakrájíme na obdélníčky.
1) Pokud se bojíte, že se vám moučník při krájení bude bortit, můžete si vrchní vrstvu upéct předem rozkrájenou a po naplnění a rozležení dokrojit. Na hlavní fotce je KAŽDÁ z vrstev předem nakrájená. Výsledný moučník je ale dost vysoký a hůře se konzumuje. Zase je ale efektnější. Tak si vyberte :D
2) Jako bonus můžete mezi vrstvy dát nějaké čerstvé ovoce, osvědčily se maliny, plátky jahod a pod.
Crema pasticcera zde: http://www.mlsoty.estranky.cz/clanky/neco-z-italie...
Listové těsto je nejlepší domácí: https://www.toprecepty.cz/recept/46804-listove-tes...
Autor: zizala (Jaroslava Oumarová) | |
Datum vložení: 11.09.2016 19:19 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz