Na těsto
250 ml mouky z lepivé rýže ( glutinous rice flour)
2 lžíce rýžové mouky
50 g instantní bramborové kaše
4 lžíce moučkového cukru
1/2 lžíce soli
200 ml vody teplé 50°C.
Náplň
200 g loupané žluté mungo fazole
8 lžic moučkového cukru
1 lžíce oleje (dávám kokosový)
5 lžic strouhaného kokosu
Olej na smažení, sezam nebo vanilkový cukr na obalení.
Nejprve připravíme náplň - několikrát oprané fazole uvaříme v osolené vodě doměkka (vaříme stejně jako rýži). Ještě teplé dáme do mixéru a spolu s ostatním rozmixujeme. Vzniklou hmotu necháme zcela vychladnoutSmícháme obě mouky, cukr a sůl v misce, doprostřed dáme kaši, zalijeme teplou vodou a promícháme. Přendáme směs na vál nebo podložku a vypracujeme ručně hladké, nelepivé těsto. V mikrotenu necháme odpočinout 30 minut při pokojové teplotě.Zatím z hmoty vytvoříme kuličky podle zvoleného počtu a velikosti. Z odpočinutého těsta uděláme váleček, odkrajujeme kousky a obalujeme kuličky. Důkladně utěsníme, aby se do náplně nedostal při smažení olej, můžeme obalit v sezamu. Hotové koule smažíme ve velké vrstvě oleje tak, aby byly zcela potopené. Osmažené koule dáme odsát na papírové utěrky a obalíme ve vanilkovém cukru.
Vietnamci mnoho sladkostí nedělají. Tohle je jeden z mála dezertů, podávaných při svátečních příležitostech.
Inspirace je ze staršího čísla časopisu Gurmet.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 17.09.2016 16:57 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz