150-160 ml vlažného mléka
200 ml zakysané smetany
80 ml oleje
480 g hladké mouky
vanilkový cukr (20 g)
špetka soli
30 g droždí
Náplň:
strouhaná jablka
skořicový cukr
rozinky
Na potření:
žloutek
Posypka:
40 g másla
40 g cukru
80 g polohrubé mouky
Do trochy mléka přidáme cukr, droždí a část mouky (vše z přichystaného množství) a uděláme kvásek, který necháme 20 minut kynout.Ke kvásku přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho asi 30 minut kynout.
Pak odkrajujeme kousky a do každého zabalíme část náplně.Hotové koláčky smočíme v rozšlehaném žloutku, ťupneme s nimi do posypky a všechny je necháme na plechu nakynout.Upečeme ve vyhřáté troubě 200°C.
Receptem i koláčky mě podarovala kamarádka, která tak plní koláče odjakživa. Dělával to už její prastrýc a jablky plnili nejen malé koláčky, ale i klasické, větší. Nahoru vždy přišla posypka.
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) | |
Datum vložení: 21.09.2016 14:50 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz