Drobenka:
420 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
200 g másla
2 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
6 žloutků
Náplň:
800 g půlených čerstvých švestek
1 vanilkový cukr
mletá skořice
Bezé pěna:
6 bílků
200 g moučkového cukru
moučkový cukr na posypání
Z mouky, cukrů, měkkého másla, prášku do pečiva a žloutků vytvoříme drobenku.Z vypracované drobenky odebereme dvě lžíce na dohotovení, zbylé množství rovnoměrně rozprostřeme na plech (34 x 42 cm) vyložený pečícím papírem. Na drobenku poskládáme švestky, posypeme vanilkovým cukrem a skořicí.Bezé pěnu si připravím tak, že bílky vyšleháme s cukrem na tuhou lesklou pěnu. Dáme do zdobícího sáčku s ozdobnou špičkou a na švestky vytvoříme mřížku. Povrch posypeme odebranou drobenkou.Takto připravený koláč dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C a po 20 minutách snížíme teplotu na 160°C. Dopečeme asi 35 minut. Vychladlý lehce poprášíme moučkovým cukrem. Zcela vychladlý krájíme na řezy.
Autor: kucerova45 (Eva Kučerová) | |
Datum vložení: 26.09.2016 20:52 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz