Těsto:
250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
80 g cukru krupice
80 g másla
1 špetka soli
1 vejce
42 g čerstvého droždí
300 ml mléka (dle potřeby)
Drobenka:
80 g másla
80 g cukru krupice
160 g polohrubé mouky
Dále:
borůvky
1 vejce na potření
máslo
rum
Do mísy prosejeme mouku. Uděláme do ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme malé množství cukru a zalijeme trochou vlažného mléka. Necháme vykynout kvásek.Vykynutý kvásek smícháme s ostatními surovinami na měkčí těsto. Necháme kynout cca 1 hodinu.Potom postupujeme podle toho, jaký koláč chceme udělat. Z této dávky jsou koláče na dva plechy.Z másla, cukru a polohrubé mouky vytvoříme mnutím prsty drobenku.Těsto rozválíme, přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, posypeme ovocem a drobenkou. Necháme vykynout.Kraje potřeme rozšlehaným vajíčkem, koláč vložíme do předehřáté trouby a upečeme.Po upečení potřeme kraje koláčů rozpuštěným máslem smíchaným s rumem.
Autor: Ivace64 (Ivana Černá) | |
Datum vložení: 27.09.2016 18:04 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz