200 g celozrnné špaldové mouky
8 lžic slunečnicového oleje
8 lžic vlažné vody
3 lžíce medu
2 lžíce kakaa
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
1 špetka soli
tuk a mouka na přípravu formy
Krém:
2 balení neochuceného tofu natural (1 balení = 180 g)
šťáva z 1 citronu
3 lžíce slunečnicového olej
3 lžíce medu
1 lžíce vanilkového proteinu (možno nahradit vanilkovým cukrem)
2-3 zralé banány
1 špetka soli
Na závěr:
1 hrnek rybízu
Smícháme mouku, kakao, kypřicí prášek, sůl.Vmícháme vlažnou vodu, olej a med.Malou dortovou formu (průměr 20 cm) dobře vymastíme olejem a vysypeme moukou
a těsto do ní rovnoměrně rozprostřeme.Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15-20 minut.Na krém rozmixujeme dohladka tofu s olejem, solí, proteinem (nebo cukrem), medem a šťávou z 1 citronu. Tímto krémem pak potřeme upečený korpus.Banány nakrájíme na kolečka a zatlačíme do krému. Formu vrátíme zpět do trouby a ještě asi 8 minut zapékáme.Upečený a vychladlý dort posypeme rybízem a můžeme podávat.
Inspirace: Eva Francová - Kuchařka ze Svatojánu
Autor: HankaPu | |
Datum vložení: 01.10.2016 18:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz