600 g dýně hokaido
170 g hladké špaldové mouky
170 g celozrnné špaldové mouky
6 lžic medu
2 lžíce mletého lněného semínka
3 lžíce slunečnicového oleje
2 lžičky jedlé sody
1 lžička skořice
1 lžička perníkového koření
1/2 lžičky zázvoru
1/4 lžičky muškátového květu
špetka soli
Dýni oloupeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na plátky. Rozložíme je na plech a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C doměkka, asi 20-30 minut.Potom dýni rozmixujeme na hladké pyré.V míse smícháme všechny sypké suroviny.Do dýňového pyré přidáme olej s medem a pěkně prošleháme.Do pyré přidáme sypkou směs a vše promícháme. Pokud se nám těsto zdá příliš hutné, můžeme přidat pár lžic rostlinného mléka.Bábovkovou formu vytřeme olejem a vysypeme strouhaným kokosem.Pečeme při 180 °C asi 55 minut. Zkusíme špejlí, zda je bábovka propečená. Pokud ne, ještě ji 5-10 minut dopečeme.Před podáváním necháme vychladnout a můžeme pocukrovat.
Bábovka je krásně kyprá a vláčná i druhý den. Není moc sladká a krásně voní po perníku. Fakt dobrá :-)
Autor: HankaPu | |
Datum vložení: 04.10.2016 20:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz