Těsto:
1 konzerva ananasu (565 g)
1 hrnek cukru krupice
1,5 hrnku polohrubé mouky
2 vejce
1 prášek do pečiva
Dále:
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání
Krém:
2 pomazánková másla
3 lžíce moučkového cukru
2 vanilkové cukry
2 lžíce zakysané smetany
Na dozdobení:
čokoláda na polití
nasekané ořechy na posypání (nebo mandle)
Ananas i se šťávou rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme cukr, vejce a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vše smícháme a tím vytvoříme těsto.Těsto vlijeme na předem tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Místo toho můžeme použít papír na pečení.Vložíme do středně předehřáté trouby a pečeme cca 15–20 minut. Po upečení necháme vychladnout.Zatím připravíme krém. Do mísy dáme pomazánkové máslo, zakysanou smetanu, moučkový i vanilkový cukr a vše prošleháme dohladka.Na vychladlé těsto rozetřeme krém, polijeme cik-cak rozpuštěnou čokoládou a posypeme sekanými ořechy (popř. mandlemi).Necháme dobře vychladit, minimálně hodinu.
Krém připravuji již během pečení buchty a pak ho ještě dám na chvilku do lednice na ztuhnutí, lépe se pak roztírá. Je to rychlá a móóóc dobrá buchta.
Autor: Lukyna (Martina Lukášová) | |
Datum vložení: 23.05.2009 23:54 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz