TopRecepty.cz

Dýňový koláč s chutí medového perníku


Dýňový koláč s chutí medového perníku

Suroviny

2,5 hrnku (hrnek - 250ml) špaldové nebo polohrubé mouky
1,5 lžíce jedlé sody
1 lžíce koření Medový perník
2 vejce
1,5 hrnku kefíru (mléka)
3/4 hrnku oleje
3/4 hrnku třtinového cukru
Dále:
2,5 hrnku strouhané dýně (bez pecek)
3 lžíce třtinového cukru na prosypání dýně
máslo do formy
strouhaný kokos
Na žmolenku:
100 g másla
100 g polohrubé mouky
100 g cukru

Postup

Vejce ušleháme s cukrem, přidáme postupně olej, kefír (mléko), nakonec přisypeme mouku se sodou a smíchanou se lžičkou koření - medového perníku.Keramickou nádobu na pečení vytřeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem. Vlijeme těsto. Včas vyhřejeme troubu na 180 °C.Dýni nahrubo nastrouháme, prosypeme cukrem a nasypeme na těsto ve formě. Z másla, cukru a mouky připravíme žmolenku, kterou posypeme nastrouhanou dýni.Pečeme v předehřáté troubě cca 35 minut. Zkoušíme špejlí. Musí být po vyjmutí suchá.

autor Autor: Ivace64 (Ivana Černá)
Datum vložení Datum vložení: 09.10.2016 21:35

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz