2,5 hrnku (hrnek - 250ml) špaldové nebo polohrubé mouky
1,5 lžíce jedlé sody
1 lžíce koření Medový perník
2 vejce
1,5 hrnku kefíru (mléka)
3/4 hrnku oleje
3/4 hrnku třtinového cukru
Dále:
2,5 hrnku strouhané dýně (bez pecek)
3 lžíce třtinového cukru na prosypání dýně
máslo do formy
strouhaný kokos
Na žmolenku:
100 g másla
100 g polohrubé mouky
100 g cukru
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme postupně olej, kefír (mléko), nakonec přisypeme mouku se sodou a smíchanou se lžičkou koření - medového perníku.Keramickou nádobu na pečení vytřeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem. Vlijeme těsto. Včas vyhřejeme troubu na 180 °C.Dýni nahrubo nastrouháme, prosypeme cukrem a nasypeme na těsto ve formě. Z másla, cukru a mouky připravíme žmolenku, kterou posypeme nastrouhanou dýni.Pečeme v předehřáté troubě cca 35 minut. Zkoušíme špejlí. Musí být po vyjmutí suchá.
Autor: Ivace64 (Ivana Černá) | |
Datum vložení: 09.10.2016 21:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz