Korpus
30 ks čokoládových sušenek bez náplně
80 g rozpuštěného másla
Náplň:
1 kg plnotučného tvarohu/Lučiny/Philadelphie
175 g smetany ke šlehání
100 g Nutely
200 g krupicového cukru
1 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžičky vanilkového extraktu
4 vajíčka, pokojové teploty
Nutellová ganache
100 g Nutelly
80 g smetany ke šlehání
Rozehřejte troubu na 180 °C.
Sušenky rozmixujeme v mixéru a přidáme rozpuštěné máslo. Mixujeme na hladké směsi.
Rozprostřete sušenky na dno 26 cm kulaté formy a dáme na 13 až 15 minut péct.
Vytáhneme z trouby a necháme zchladnout. Troubu nevypínáme.
Stáhneme teplotu trouby na 150 °C.V jiné misce pomocí robotu smíchejte tvaroh a 3/4 smetany, přidejte smíchaný cukr s kukuřičným škrobem.
Přidejte vanilkový extrakt a pak vajíčka. Přidávejte po jednom, dokud předchozí je dostatečně promíchané se zbytkem směsi.
Asi třetinu z hotové směsi dejte do jiné mísy, do ní přidejte NuteluNalijte tvarohovou směs na připravený korpus, nejdřív světlou, potom s Nutelou.
Pečte při 150 °C 45 až 55 minut. Po uplynulém čase vypněte troubu a nechte cheesecake ještě hodinku uvnitř.Nechte úplně vychladnout v pokojové teplotě.
Mezitím si připravte polevu z Nutely – v rendlíku přiveďte smetanu k varu a nalijte ji na Nutelu. Zamíchejte a potřete směsí vychladlý cheesecake.
Zakryjte a dejte koláč přes noc do lednice.
Dělala jsem z poloviční dávky ve formě 30x20 cm.
To, co se ani druhý den nesnědlo jsem dala do mrazáku a i jako nanuk to bylo výborné.
Autor: Hella | |
Datum vložení: 11.10.2016 17:14 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz