2 hrnky polohrubé, dobře prosáté mouky
1/2 hrnku krupicového cukru
1 polévková lžíce medu (dala jsem levandulový)
3 celá vejce pokojové teploty
2 dl oleje
3 polévkové lžíce strouhaného kokosu
citronová kůra
prášek do pečiva
vanilkový cukr (dáváte-li med, nemusíte)
Na moučník dále potřebujeme:
1 konzervu kompotovaných jahod
1 lžíci kokosu na obalení jahod
1 bílek a 2 lžíce krupicového cukru na sníh
Veškeré suroviny (pokojové teploty) smícháme v těsto. Nalijeme ho do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.Kompotované jahody necháme v sítku okapat a obalíme v kokosu. Poklademe jimi povrch moučníku.Dáme do trouby a pečeme cca 30 minut při teplotě cca 170 stupňů.Začneme ručním šlehačem šlehat 1 bílek se dvěma lžícemi krupicového cukru a šleháme, dokud hmota není hustá. Až je hustá, přimícháme mezi prsty jemně rozemnuté malé množství sušených levandulových květů. Mezitím se moučník v klidu peče.Poté špejlí zkusíme, zda je již upečeno - cca za 25 minut to zkusíme a pokud je pečeno, pak rychle stěrkou naneseme ušlehaný bílek s cukrem, do kterého je jemně vmícháno malé množství levandulových sušených květů. Necháme ještě chvíli péci, vybereme z trouby, necháme chladit a teprve potom moučník přendáme z formy či plechu na talíř. Na závěr mírně pocukrujeme levandulovým cukrem, ale jen trošičku.
"Kdo jiný mohl by mě svésti
než Manon Lescaut, mé štěstí
Manon, Manon, sladká hříšnice"
Vítězslav Nezval: Manon Lescaut
Více samozřejmě zde
http://www.woman-today.cz/products/manon-lescaut/
Autor: woman | |
Datum vložení: 23.10.2016 17:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz