TopRecepty.cz

Medový jahelník


Medový jahelník

Suroviny

250 g jáhel
8-10 lžic medu
200 g sušených švestek
0,5 kg hrubě strouhaných jablek
2 lžíce skořice
4 lžíce kukuřičného škrobu
100 g rozinek
4-5 lžic ovesné smetany

Postup

Jáhly uvaříme v poměru 1 díl jáhel na 2,5 dílů vody. Vychladlé je smícháme s medem
(nebo obilným sirupem) a dle chuti dosladíme.Do vymazané dortové formy dáme polovinu jáhel, na ně naskládáme předem namočené sušené švestky a další vrstvu vytvoříme z jablek se skořicí a kukuřičným škrobem.Na jablka lžící naklademe druhou polovinu jáhel, které potřeme ovesnou smetanou a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180°C na cca 35-40 min. Povrch necháme ke konci zezlátnout pod grilem.

autor Autor: Gusto (Gusto Lahoda)
Datum vložení Datum vložení: 28.10.2016 21:09

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz