TopRecepty.cz

Krémový koláč z bílé čokolády a mascarpone


Krémový koláč z bílé čokolády a mascarpone

Suroviny

Těsto:
225 g hladké mouky
100 g ztuhlého másla
30 g cukru
1 vejce
1 špetka soli
Náplň:
250 g mascarpone
200 g bílé čokolády
200 ml smetany na šlehání
Na ozdobu:
drobné ovoce

Postup

Těsto:
Z prosáté mouky, másla nakrájeného na kousky, cukru, vejce a soli vypracujeme těsto. S těstem pracujeme rychle, aby se máslo příliš nerozehřálo.
Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho na 30 minut do lednice.Těsto rozválíme na pomoučněném válu (já vyvaluji mezi 2 kusy fólie nebo pečicího papíru) a vyložíme jím formu.Těsto propícháme vidličkou, položíme na něj pečicí papír a zatížíme ho luštěninami.Dáme péct do předehřáté trouby na 180 ºC po dobu 12-15 minut. Pak odstraníme papír s luštěninami a dáme ještě na 5-10 minut péct do světle růžova. Po upečení necháme vychladnout.Náplň:
Čokoládu rozlámanou na kousky a mascarpone dáme společně rozehřát za občasného promíchnutí nad párou (vodní lázeň, ale spodek nádoby s čokoládou by se neměl dotýkat vody). Výslednou směs necháme vystydnout na pokojovou teplotu.Smetanu vyšleháme do tuha a opatrně ji smícháme se směsí čokolády a mascarpone.Náplň přemístíme na předpečené těsto a koláč dáme ztuhnout do lednice, nejlépe přes noc.
Před podáváním ozdobíme koláč ovocem.

autor Autor: Miquel
Datum vložení Datum vložení: 30.10.2016 14:21

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz