TopRecepty.cz

Císařská pochoutka


Císařská pochoutka

Suroviny

500 g loupaného hrachu
350 g moučkového cukru
1,5 l vody
1 vanilkový cukr
tuk na vymazání formy

Postup

Hrách zalijeme vařící vodou a zvolna vaříme asi 2 hod.Pěnu, která se při vaření tvoří odstraníme, ale hrách nemícháme.Za 2 hod. kdy už bude z hrachu řídká kaše, přidáme cukry, směs promícháme, odstavíme a necháme trochu vychladnout.Pak hmotu propasírujeme přes husté síto, dáme na nepřilnavou pánev a znovu za stálého míchání smažíme, dokud se část tekutiny neodpaří a hmota nezhoustne.Libovolnou formu o výšce asi 3 cm vymažeme tukem, naplníme hmotou, uhladíme a přikryjeme alobalem.Hmotu necháme ve formě 5 - 6 hod., nejlépe však přes noc v lednici.Před podáváním ji z formy vyklopíme, rozkrájíme na kostky a ozdobíme.

Poznámka

Zdroj: Čínská domácí kuchyně

autor Autor: HankaPu
Datum vložení Datum vložení: 30.10.2016 21:24

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz