500 g loupaného hrachu
350 g moučkového cukru
1,5 l vody
1 vanilkový cukr
tuk na vymazání formy
Hrách zalijeme vařící vodou a zvolna vaříme asi 2 hod.Pěnu, která se při vaření tvoří odstraníme, ale hrách nemícháme.Za 2 hod. kdy už bude z hrachu řídká kaše, přidáme cukry, směs promícháme, odstavíme a necháme trochu vychladnout.Pak hmotu propasírujeme přes husté síto, dáme na nepřilnavou pánev a znovu za stálého míchání smažíme, dokud se část tekutiny neodpaří a hmota nezhoustne.Libovolnou formu o výšce asi 3 cm vymažeme tukem, naplníme hmotou, uhladíme a přikryjeme alobalem.Hmotu necháme ve formě 5 - 6 hod., nejlépe však přes noc v lednici.Před podáváním ji z formy vyklopíme, rozkrájíme na kostky a ozdobíme.
Zdroj: Čínská domácí kuchyně
Autor: HankaPu | |
Datum vložení: 30.10.2016 21:24 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz