TopRecepty.cz

Klasické české slíváky


Klasické české slíváky

Suroviny

500 g hladké mouky
1 kostka droždí
60 g cukru krupice
300 ml mléka
1 vejce
100 g másla nebo Hery
1 vanilkový cukr
trochu soli
500 g švestek

Postup

Do mouky uděláme důlek, rozdrobíme droždí, posypeme trochou cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek.Potom přidáme zbylý cukr, vejce rozšlehané v mléce, špetku soli, rozehřáté máslo a vanilkový cukr. Vypracujeme těsto, které posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout.Po vykynutí z těsta odkrojujeme lžící kousky, ze kterých uděláme bochánky. Bochánky potom zplácneme, naplníme švestkou (já dávala 2 půlky) a uděláme balíček. Balíček namočíme do misky s olejem a klademe na pekáč.Buchty pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C dočervena. Upečené buchty ještě potřeme slabě olejem, aby nebyly suché.

autor Autor: Ivace64 (Ivana Černá)
Datum vložení Datum vložení: 06.11.2016 21:38

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz