Korpus:
300 g tmavších sušenek
3 lžíce rozpuštěného másla
1 lžíce vody
Náplň:
500 g měkkého tvarohu
500 ml dýňového pyré
3 vejce
3 lžíce hladké mouky
1/2 citronu (šťáva)
200 g krupicového cukru
1 lžička perníkového koření
1/2 lžičky soli
100 g čokolády na vaření
Dýni oloupejte, odstraňte semínka a nakrájejte na menší kousky. Pokud použijete hokaido, loupat nemusíte.V pekáčku podlijte asi dvěma lžícemi vody a přikryté duste v troubě nebo v kastrole doměkka - asi půl hodiny při 160 °C. Nechte trochu vychladnout a podušené kostky v míse rozmixujte na pyré.Sušenky nadrťte v mixéru nebo pomocí válečku. Přilijte rozpuštěné máslo, lžíci vody a promíchejte, aby vznikla drobkovitá směs. Natlačte ji na dno připravené formy buď dortové nebo jiné - velké tak 20x30 cm. Pokud použijete jinou formu než rozevírací, vyložte ji pečicím papírem tak, aby přesahoval přes boky a postříkněte olejem.K rozmixované dýni přidejte tvaroh, vejce, koření, citronovou šťávu, sůl a mouku a promixujte dohromady. Většinu směsi nalijte na připravený korpus, nechte si v míse asi 200 ml. V misce ve vodní lázni rozehřejte čokoládu, smíchejte ji se zbytkem dýňové směsi, promíchejte a rozetřete na koláč. Můžete špejlí nebo vidličkou trošku promíchat, získáte zajímavé mramorování.Pečte asi 45-50 minut v troubě předehřáté na 170 °C, po nějaké době můžete zakrýt pečicím papírem nebo alobalem. Upečený koláč nechte před krájením důkladně vystydnout - nejlépe do druhého dne.
Tmavé sušenky můžete nahradit máslovými se lžičkou kakaa - použila jsem ovesné+Lotus.
Volně podle Evy Angyalossy
Autor: hosta | |
Datum vložení: 09.11.2016 10:31 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz