Korpus:
5 vajec
200 g cukru krupice
1 balíček vanilínového cukru
200 ml rostlinného oleje
1 lžíce rumu
250 g hladké mouky
30 g holandského kakaa
1 balení kypřicího prášku do pečiva
1 špetka soli
Krém:
6 jablek
100 ml vody
150 g krupicového cukru
3 lžíce rumu
100 g hořké čokolády
200 g másla
Poleva:
100 g hořké čokolády
50 g másla
1 lžíce oleje
Formu vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.Nejprve připravíme korpus. Vejce vyšleháme s cukry, poté přilijeme rum a olej. Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme do vajíček. Přidáme špetku soli a kakao. Vše vyšleháme do hladka.Těsto vlijeme do formy a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na cca 30 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do korpusu a po vytažení musí být suchá, bez drobečků. Hotový korpus dáme vychladit.Jablka zbavíme jadřince, oloupeme, nahrubo nastrouháme do kastrůlku, přilijeme vodu, rum a vsypeme cukr. Vaříme doměkka.Jablka rozmixujeme tyčovým mixérem, vmícháme máslo a čokoládu. Zahřejeme a necháme vše rozpustit. Odstavíme a necháme vychladnout.Korpus rozřízneme podélně na poloviny, spodní opět upevníme do formy a horní díl rozdrobíme najemno do jablečné směsi. Vše důkladně promícháme a naneseme na korpus. Dobře uhladíme.Vložíme do lednice alespoň na hodinu a pak zalijeme čokoládovou polevou. Tu připravíme tak, že ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem a olejem.Nejlepší bude, když moučník vrátíme do lednice a do druhého dne jej necháme uležet. Ale postačí i tak 3-4 hodiny.
Množství je uvedeno na formu velkou cca 28-30 cm nebo menší plech s vyšším okrajem 30x20 cm.
Inspirovala jsem se na webu coolinarika.com.
Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.cz/ .
Autor: 1974andrea (Andrea Motlíková) | |
Datum vložení: 21.11.2016 07:49 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz