180 g bílé čokolády
2 lžíce vodky
2 lžíce likéru Tía María
2 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
250 ml smetany na šlehání
Společně s vodkou a likérem rozehřejeme nad párou na kousky nalámanou čokoládu.Nádobu s rozehřátou čokoládou sundáme z ohně a necháme pět minut stát.Přidáme žloutky a dobře promícháme. Přidáme vanilkový extrakt, promícháme a směs necháme vystydnout na pokojovou teplotu.Smetanu vyšleháme dotuha a jemnými pohyby ze shora dolu zamícháme do vychladlé čokoládové směsi.Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Opět jemnými pohyby vmícháme nejdříve polovinu sněhu a poté opatrně zamícháme zbytek sněhu.Mousse rozdělíme do pohárů a dáme do lednice ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
Před podáváním můžeme poháry ozdobit lesním ovocem, které pěnu skvěle doplňuje.
Autor: Miquel | |
Datum vložení: 22.11.2016 16:38 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz