5 ks vejce
5 lžic cukru
1 lžíce horké vody
3 lžíce oleje
1 ks kypřicího prášku do pečiva
5 lžic polohrubé mouky
3 lžíce kakaa
0,5 l mleka
2 ks vanilkového pudingu
200 ml vaječného koňaku
1 balení šlehačky ke šlehání
1 balení zakysané smetany
Příprava:
Bílky oddělíme od žloutků.
Žloutky, cukr, vodu a olej ušleháme do pěny. Poté přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct. Upečené těsto se začne odchlipovat od okrajů pekáče, necháme ho vychladnout.
Krém č. 1:
V oslazeném mléce, dle vlastní chuti, uvaříme hustý puding. Poté necháme trochu vychladnout a zamícháme do něj vaječný koňak, vhodíme jedno celé máslo a vyšleháme hladký krém. Necháme ho chvilku vychladnout a pak krém navrstvíme na upečené těsto a dáme vychladit do ledničky.
Krém č. 2:
Ušleháme si smetanu na šlehání se 2 ztužovačemi šlehačky a pak po lžících přímícháme zakysanou smetanu a dle chuti přidáme moučkový cukr.
Šlehačkový krém navrstvíme na krém pudinkový a můžeme posypat napříkla grankem. Vrátíme zpět do lednice a necháme úplně zatuhnout.
Poté můžeme krájet a servírovat
Autor: Denisa | |
Datum vložení: 01.06.2009 15:45 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz