Těsto:
500 g polohrubé mouky
40 g čerstvého droždí
50 g krystalového cukru
2-3 lžíce oleje
250 ml vlažného mléka
2 žloutky
1/2 lžičky soli
20 ml rumu
Náplň:
džem (nebo Nutella)
Nejprve připravíme kvásek. Do poloviny vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme lžíci mouky a cukru a promícháme. Necháme v teple 10 minut odpočívat, než vzejde.Do mísy prosejeme ostatní mouku a cukr, přidáme kvásek a ostatní suroviny a vypracujeme pružné těsto.Přikryjeme ho utěrkou nebo potravinářskou folií a necháme asi 40 minut v teple vykynout.Vykynuté těsto rozválíme přibližně na 1,5 cm síly a menší skleničkou vykrajujeme kolečka.Na každé kolečko dáme doprostřed náplň a okraje objedeme mašlovačkou namočenou ve vodě, aby se dobře přichytilo vrchní kolečko těsta, kterým náplň zakryjeme.Okraje koblihy důkladně prsty přitiskneme, aby náplň nevytekla. Před smažením koblihy necháme ještě asi 15-20 minut nakynout.Pak koblížky smažíme v kastrole na oleji z obou stran do zlatova.Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce.
Autor: mardosa (Martina) | |
Datum vložení: 01.06.2009 18:21 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz