Korpus:
200 g špaldové mouky
70 g cukru
70 g másla
1 velké vejce
1 lžička skořice
1/2 lžičky kypřícího prášku
Tvarohový krém:
500 g měkkého tvarohu
2 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
20 g hladké mouky
1 lžička medu
špetka soli
50 g cukru
Zdobení:
1 lžíce skořice
25 g třtinového cukru
30 g mandlí nasekaných na plátky
Nejprve připravíme korpus. Do mísy prosejeme mouku spolu s práškem do pečiva. Přidáme cukr, skořici, povolené máslo,rozklepneme celé vejce. Všechny případy spojíme v pružné nelepivé těsto, které prsty vtlačíme do kulaté koláčové formy, předem vymazané trochou másla.Na krém smícháme tvaroh, med a mouku spolu se žloutky. V jiné míse šleháme pevný sníh ze zbylých bílků se špetkou soli, poté do něj zašleháme cukr. Sníh opatrně vmícháme do tvarohové směsi a hotový krém nalijeme na připravený koláčový korpus.Na zdobení smícháme třtinový cukr s mandlemi a skořicí a rovnoměrně posypeme povrch koláče.Koláč vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme 40-50 minut, až je krém pevný. Necháme vychladnout v troubě. Dezert podáváme přelitý medem nebo sirupem.
Autor: zizalka | |
Datum vložení: 03.12.2016 10:38 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz