TopRecepty.cz

Celozrnná buchta s vločkami a jablky


Celozrnná buchta s vločkami a jablky

Suroviny

120 g jemných ovesných vloček
120 g celozrnné hladké špaldové mouky
0,5 kg strouhaných jablek a mrkví (dávám většinou 2 mrkve a zbytek jablka do půl kila)
1 prášek do pečiva
1 PL jedlé sody
6 vajec
1 PL goji
1 PL skořice
60 g lněného semínka
100 g přírodního třtinového cukru

Postup

Goji nakrájíme na malé kousky a zalijeme vodou. Necháme několik hodin bobtnat.Mrkve a jablka očistíme a nastrouháme na hrubo. Dáme do mísy.Z vajíček oddělíme bílky a vyšleháme je v tuhý sníh. Žloutky přidáme k jablkům do mísy.Ovesné vločky nasypeme do robota a rozsekáme na hrubší mouku. Spolu se špaldovou mouku, práškem do pečiva, sodou, cukrem, skořicí a semínkem nasypeme do mísy.Do mísy přidáme goji i s nálevem a vše zpracujeme do hustějšího těsta. Přidáme sníh z bílků a promícháme.Troubu rozehřejeme na 180 stupňů. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme 20-25 minut.

Poznámka

Tento recept je uvedený i na mých stránkách http://www.jimechytre.cz/prispevky/jablecna-buchta...

autor Autor: LuciePe (Lucie)
Datum vložení Datum vložení: 14.12.2016 21:34

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz