200 g másla
200 ml vody
240 g hladké mouky
250 g cukru
40 g kakaa
1 lžička jedlé sody
špetka soli
3 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
6 stroužků černého česneku
120 g crème fraîche
Vodu a máslo rozkrájené na kousky zahřejeme. Až se máslo rozpustí, necháme trochu zchladnout.Prosátou mouku, cukr, kakao, sodu a sůl promícháme.Za stálého míchání metličkou tenkým pramínkem přiléváme zchladlé máslo s vodou do směsi mouky (já používám robota).Do hladké směsi bez žmolků zapracujeme postupně jedno vejce po druhém.
Přidáme vanilkový extrakt.Oloupané stroužky česneku rozmačkáme vidličkou na kašičku a dobře rozmícháme s crème fraîche, aby nezůstal žádný shluk česneku a směs zapracujeme do těsta.Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180ºC asi 30-40 minut, propečení kontrolujeme špejlí.
Chlebíčkovou formu vykládám papírem, tak že si tužkou obkreslím dno formy, pak postupně překlopím na všechny 4 boky formy, obkreslím, nůžkami vystřihnu a vyložím formu (viz. foto).
Černý česnek https://www.celostnimedicina.cz/cerny-cesnek-aneb-...
Autor: Miquel | |
Datum vložení: 16.12.2016 18:02 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz