480 g mouky (240 g hladké mouky a 240 g polohrubé mouky)
1 prášek do pečiva
špetka soli
1/2 sáčku mandlového a 1/2 sáčku vanilkového pudingu
1 lžička rumu
200 g válečku kokosového bílého suku
250 g měkkého tvarohu
2 vejce
1 vanilkový cukr
100 g moučkového cukru (nebo jen stevie, kdo je diabetik)
špetka soli
50 g sekaných mandlí
80 g kandovaných višní a pomeranče (kandované ovoce nám nahradí cukr)
40 g rozinek
120 g másla
kůra z jednoho citronu
máslo na potření štoly
+
moučkový cukr na posypání
Oba cukry vyšleháme s vejci, měkkým tvarohem, rumem a změklým máslem. Mouku smícháme s pudingovými prášky, s práškem do pečiva a špetkou soli.Postupně přidáváme k vaječné, vyšlehané směsi i promíchanou mouku. Zapracujeme do těsta rozinky, kandované višně a kandovaný pomeranč.Vyválíme obdélníkový plát. Podél jedné strany obdélníkového plátu položíme váleček kokosového suku. Nejprve přes něj přehneme kratší a pak delší stranu těsta.. Hřbetem ruky uděláme do těsta mělkou rýhu.Štolu přendáme na plech, překryjeme alobalem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 -170 stupňů po dobu cca 30 minut. Po sejmutí alobalu, pečeme štolu dál, už jen dorůžova (cca 25 - 30 minut).Po vyjmutí z trouby štolu potřeme máslem a hustě pocukrujeme.
Kynutou štolu jsem udělala podle Cathleen, kam jsem přidala i fotky.
http://www.toprecepty.cz/recept/16561-vanocni-stol...
Autor: Ivace64 (Ivana Černá) | |
Datum vložení: 19.12.2016 00:43 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz