TopRecepty.cz

Maminčin jablečný štrúdl


Maminčin jablečný štrúdl

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
120 g Hery
100 g cukru krupice
1 vejce
125 ml mléka
1 kypřící prášek do pečiva
Náplň:
5 jablek
1 hrst rozinek
mletá skořice (dle chuti)
vanilkový cukr (dle chuti)
vlašské ořechy (dle chuti)
rum na pokapání

Postup

Z uvedených surovin zpracujeme hladké těsto a rozdělíme ho na 4 díly.Každý díl rozválíme na délku plechu a šířku 15 cm. Rozválený díl přeneseme pomocí válečku na plech s pečicím papírem.Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Pokud obsahují hodně šťávy, přebytečnou šťávu vymačkáme.Na jednotlivé pláty poklademe rozinky, strouhaná jablka a nalámané ořechy. Posypeme skořicí a vanilkovým cukrem dle chuti. Volné okraje přehneme a přitlačíme k nádivce.Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 30 minut, podle zkušenosti s naší troubou.Po upečení můžeme vlažné štrůdly pokapat rumem.

autor Autor: Jenda1 (Jan Slovák)
Datum vložení Datum vložení: 04.06.2009 19:09

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz