6-8 mandarinek (těch pravých vánočních s tenkou slupkou)
300 ml vody
100-120 g cukru
2 špetky šafránu
2 kousky celé skořice
2-3 hvězdičky badyánu
K podávání:
vanilková zmrzlina
Mandarinky oloupeme a snažíme se opatrně odstranit co nejvíce bílých vláken.Vodu spolu s cukrem dáme do kastrůlku a přivedeme k varu. Vložíme všechno koření a asi 10-15 minut povaříme, až tekutina začne houstnout a vznikne voňavý sirup.Kastrůlek odstavíme a do sirupu vložíme mandarinky. Mandarinky občas otočíme a necháme je v sirupu marinovat několik hodin, ale nejlépe přes noc.Podáváme jako sladký dezert, doplníme kopečkem vanilkové zmrzliny.
Autor: Angel 666 (Jitka K.) | |
Datum vložení: 31.12.2016 13:49 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz