Těsto:
300 g krupicového cukru
6 vajec
150 g oleje
150 g mléka
435 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
trochu citronové kůry
1 prášek do pečiva
Dále:
ovoce (třešně, jahody, borůvky)
hladká mouka na poprášení ovoce
Na vymazání a vysypání formy:
tuk
hrubá mouka
Celá vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do husté pěny. Tuto práci nesmíme odbýt, protože čím déle šleháme, tím bude bublanina nadýchanější.Poté postupně přidáváme olej, mléko a nakonec mouku, promíchanou s kypřicím práškem.Ovoce lehce poprášíme hladkou moukou.Těsto nalijeme na předem vymazaný a vysypaný pekáč (nebo vyložený pečicím papírem) a poklademe ho pomoučeným ovocem.Vložíme do trouby a pečeme na cca 180 °C zhruba 30 minut, tento čas je pouze orientační.
Bublanina je opravdu krásně nadýchaná a přitom není suchá. Příprava je rychlá a stejně rychle pak bublanina zmizí z talíře.
Toto těsto můžeme použít i na bábovky a dortové korpusy. Pokud pečete bublaninu v dortové formě, bude se vám hodit rozpis na 4 vejce:
4 vejce, 200 g cukru, 100 g mléka, 100 g oleje, 290 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, citronová kůra, vanilkový cukr. Pokud si přejeme mramorovou bábovku, přidáme do poloviny těsta kakao.
Autor: janaka | |
Datum vložení: 05.06.2009 16:02 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz