Těsto:
4 vejce
150 g cukru krupice
1/2 dl oleje
1 dl vody
200 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
Krém:
1/2 kg jahod (mražené necháme povolit)
1 vanilkový pudink
1 máslo (nebo 1/2 másla a 1/2 tvarohu nebo zakys. smetany, husté)
cukr moučka (dle chuti)
Na ozdobení:
čerstvé jahody
dortové želé v prášku
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku s kypř. práškem.Vlijeme na vymazaný vyšší plech a upečeme.Krém: Jahody umixujeme, promícháme s pudinkovým práškem a z toho v kastrůlku uvaříme hustý puding.Utřeme máslo a postupně přidáváme studený puding (uvařené jahody s pudinkem, pokud by vadila zrníčka nebo kousíčky, můžete to protlačit přes sítko, já to nedělám) a opatrně zašleháme postupně tvaroh.Všechny suroviny musí mít stejnou teplotu, jinak se to srazí. Cukr dávám dle chuti, každý má rád jinak sladké. Ale pozor, nezvěte si k ochutnávání celou rodinu, je to tak dobré, že nic nezbude.Krém naneseme na piškot a takto může být hotovo, nebo ještě nahoru dáme jahody nakrájené na plátky a zalijeme želatinou připravenou dle návodu na sáčku.Necháme nejlépe přes noc vychladit v lednici.
Určitě vyzkoušejte, je to fakt výborné.
Autor: janaka | |
Datum vložení: 05.06.2009 16:27 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz