½ hrnku jáhel
1 jablko
1 hrst sušených brusinek
1 lžička cukru
kousek másla
Pšeno (jáhly) sparíme horúcou vodou, zlejeme, zalejeme novou vodou a varíme domäkka.Na masle chvíľku pražíme brusnice, jablko nakrájané na kocôčky a cukor, asi 3 min.Pridáme šťavu z polovice limetky a zmiešame s pšenom.Teraz máme 2 možnosti :
1. Pšeno jeme hneď teplé z taniera.
2. Pšeno natlačíme do formičiek, necháme vychladnúť a potom jeme ako dezert.
Recept mám od švagrovho bratranca, ktorý má veľké problémy so stravovaním, resp. toleranciou potravín. Tento recept si vypiplal sám a mne veľmi chutí.
Autor: tejaja | |
Datum vložení: 14.01.2017 08:09 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz