Korpus:
180 g hladké mouky
1 čajová lžička kypřícího prášku - i méně
1 vaječný žloutek
100 g másla
50 g cukru moučka
Náplň:
3-4 čokolády s vysokým obsahem kakaa
1 smetana ke šlehání
cukr podle chuti a čokolády
1/2 plechovky karamelového Salka
sůl
vlašské/pekanové ořechy
Suroviny na korpus smícháme v míse a zpracujeme na hladké těsto. To vyválíme a vložíme do koláčové formy vyložené pečícím papírem. Prsty těsto dotvarujeme, aby se vytvořily tenké, ale vyšší okraje. Na takto připravené těsto položíme další plát pečícího papíru a na něj vysypeme nevařenou čočku nebo fazole, aby zatížily těsto při pečení a to se zbytečně nenafouklo. Nyní už můžeme dát korpus do trouby rozehřáté na 180°C. Pečeme asi 25 minut.Mezitím ve vodní lázni rozpustíme čokolády. Karamelové Salko dáme do misky, přilijeme 2 lžíce smetany a přidáme sůl (nejprve raději méně, přidat můžeme vždycky), jde nám o tzv. "slaný karamel". Společně šleháme, dokud se směs nespojí. Zbytek smetany zamícháme s čokoládou.Na vychladlý korpus navrstvíme čokoládovou náplň a dáme trochu vychladit, aby čokoláda ztuhla. Následně přeneseme na koláč karamelovou náplň a uhladíme stěrkou. Poklademe celými vlašskými ořechy (vyloupanými).
Další symfonie chutí najdete na mém webu: https://varousove.wordpress.com/ :)
Autor: varousove | |
Datum vložení: 14.01.2017 15:23 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz