1,5-2 hrnky polohrubé mouky
1 kypřicí prášek
2 vejce
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
1/2 čokolády Margot
2 jablka
vanilkový cukr
skořicový cukr
Troubu předehřejeme na 180 °C. Hlubší plech vyložíme pečicím papírem. Jako odměrka nám poslouží hrnek o objemu 250 ml.Polovinu čokolády Margot nastrouháme. Jablka oloupeme, nastrouháme nahrubo, vymačkáme z nich šťávu a smícháme je s vanilkovým a skořicovým cukrem.Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme nastrouhanou Margot, mléko, olej a vejce. Vše dobře promícháme.Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme připravenými jablky.Pečeme asi 30 minut a hlídáme, každá trouba peče jinak. Do těsta zapíchneme špejli a pokud je po vytažení suchá, je upečeno. Hotovou buchtu pocukrujeme.
1 hrnek = 250ml
Autor: Irule (Irena) | |
Datum vložení: 15.01.2017 16:02 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz